30 april 2016
10:00

Väddö IF

Referat: Roslagsbro IF 1 - Väddö IF

Nära skjuter ingen hare. Så kan man sammanfatta matchen. Premiär och gräsplan! Trevligt med Väddö på besök och lite sol på Vårlyckan. Vi bestämde på förhand att köra 2 halvlekar på 30minuter.

Denna match spelades av Albin, Hugo T, Isac, Fabian, Alfons, Vidar, Elis, Loke C och Noel.

Vi pratade positionsspel innan matchen. Hur vi vill få ut yttrarna utåt sidlinjen när vi anfaller, att vi vill få försvararna centrerade och laget kompakt i försvar. Vi talade om att inte vända ryggen mot spelet och att vi skall försöka nyttja "keep the ball"-övningarna vi kört under våren som exempel på hur vi vill spela.

Vi startade tyvärr matchen olyckligt och fick rätt snabbt två mål mot oss (1', 6'). Trots fint grundspel fick de målen. Vi visade flera gånger under matchen att vi genom spel skapar chanser men många avslut gick rakt på en rätt placerad målvakt i motståndarmålet. Men killarna visade gott mod och fortsatte trumma på med vårat spel och efter en hörnretur kunde Isac (18') kvittera. Spelmässigt fungerar våra anfall bra, men försvarsmässigt har vi det jobbigt med långa bollar mot deras högt liggande forward(s). Detta gör att de skapar några numerära överlägen som även resulterar att vi går in i pausevila med 1-4 (20', 29'). Vi har sammanlagt minst lika många avslutslägen som Väddö men väljer ibland fel läge att skjuta. Dåliga vinklar, vi kommer för nära eller är täckta.

Vi pratar lite om det sistnämnda i pause, om positionsspelet och att jobba hem lite hårdare.

Det ger resultat, spelet som helhet blir mycket bättre, Aldons reducerar (40') och Loke C sätter en straff han arbetade till sig. Tyvärr så drunknar vår riktigt vassa kvitteringsjakt av småskavankers och trötthet. Vi släpper olyckligtvis in två mål sista två minuterna (58', 59'j och matchen slutar kanske lite missvisande 3-6. En jämn match utan medvind. Haren får spinga vidare denna gång, nästa match har vi skjutit in oss!

Vi tar med oss antalet fina anfall och får slipa lite på försvarsspelet över hela planen. Vi tackar er som kom och tittade, Jensa som dömde och våra motståndare Väddö!